the perfect place for different birds

birds

  Kunst- en eetkroeg Parazzar is in de eerste plaats een druk bezochte ontmoetingsplaats, waar de artistieke patrons Joeri en Peter centraal staan. De eerste straatgevel-indruk geeft geen enkele indicatie van de oer-gezelligheid binnen. Een kleine drempel misschien om de stap te zetten…klopt, maar eenmaal binnen en als het klikt, ben je eeuwig verkocht. Het anders zijn wordt hier fijngevoelig benadrukt in hun treffende slogan: The perfect place for different birds. Cultuur en kitsch gaan hier hand in hand. Geen pils maar trappist van het vat, geen reclames maar kunst aan de muur, geen muzak maar vinyl, geen kapsones maar volkse humor. Patron Joeri kijkt zeer streng toe op het welvaren van zijn klanten, met het rechtvaardige hart op de juiste plaats. Het is er altijd gezellig door de kleinschaligheid, de onvervalste ambiance, de leuke eclectische muziek, een nachtelijke live piano tune, en soms een onverwacht gedichtje door de luidsprekers.
  Soms verrassen we u op een stukje volkstoneel of een abstract streepje performance theater. Dit alles maakt Soulbar Parazzar een vrij unieke plaats in het erg commerciële Brugge waar beide zaakvoerders geboren zijn en nooit hebben verlaten. Symbolisch koos Joeri in 2008 voor een ligging net buiten het centrum. Dicht bij cultuur (MaZ), dicht bij het station, dicht aan de sprookjesachtige veste, maar vooral bij u, de locals. Sinds 2011 vervoegt bemind en geliefd beeldend kunstenaar Peter Jonckheere de gelederen. In 2022 zijn Joeri en Peter in het huwelijsbootje gestapt en stralen meer dan ooit hun oprechte liefde uit voor hun horecazaak.
  U kunt er een eerlijke, verse en verzorgde maaltijd nuttigen tot 22:00. Tapas, prachtige SPECIALS (planken charcuterie en kazen) en enkele hoofdgerechten kan u zelfs eten tot 23u... The place to Beer: U kiest uit onze zeer gewaardeerde selectie van 100 bieren of liever een pittige mock- of cocktail, een vintage Picon-vin-blanc, en zoveel meer. Het schijnt zelfs dat je hier een dansje kan wagen…Via de gezellige sociale toog (14pl.) kom je achteraan terecht in het kloppend hart van het café, waar de patrons hun geliefde 33' en 45' plaatjes draaien. Een intieme hoek waar je met een 10-tal vrienden kan afspreken voor een drink.
  Ter promotie van het indrukwekkend beeldend werk van Peter, worden er frequent Nocturnes georganiseerd in de huis-galerij. Dit is meestal een gratis event, waar een gerenommeerd artiest uitgenodigd wordt voor een solo performance, meestal in combinatie met een parlando van bloemlezingen uit Joeri’s zijn collectie van poezië.

  Door Joeri’s zijn roots (Heidelberg, Versteende Nacht) is Jazz nooit erg ver te zoeken. De liefde voor deze grote kunst uit zich vooral in de organisatie van de beste nationale en internationale avant-garde en improvisatie concerten.
  Intussen zijn er meer dan 150 concerten de revue gepasseerd en zijn we terecht trots op onze internationale uitstraling. We zijn vooral geliefd doordat we de artiesten erg in de watten leggen, dat zich dan weer uit om regelmatig zéér grote namen te kunnen programmeren. Hiervoor kan u enkel reserveren via inschrijving op soulbar@parazzar.be.
  Dit event heeft altijd plaats op zondag, of op een feestdag en is volledig privé, dus pas toegankelijk voor andere klanten na afsluiting van het event (meestal vanaf 19:30).

  Parazzar sluit meestal 6 weken in de zomer, daar de andere maanden meer ons seizoen is.

  Toekomst plannen:
  Najaar 2024: We hopen onze B&B te kunnen openen, met 2 prachtige suites.

  2025: De huisgalerij verhuist naar het gelijkvloers in een spiksplinternieuwe setting met een multi-functionele opdracht.
  Meer nieuws later.

  Beste muziekliefhebbers,

  Na het schitterende concert op 22 oktober heeft CEL na jaren onderbreking er terug zin! ZIjn intentie om ermee te stoppen is dus met zijn heerlijke sax tonen compleet weggeblazen. De JAZZvlam is terug in zijn hart opgelaaid. Parazzar heeft het unieke idee om Joe McPhee tijdens zijn kort privé-bezoek aan Joeri & Peter met Cel Overberghe in contact te brengen. Een CONVERSATION BETWEEN 2 GIANTS. 2 grote poëten, 2 ras-echte veteranen die vanaf 1955 alle culturele wervelwinden hebben doorstaan. 2 Titanen die vele bodems hebben doen daveren met hun uniek en consequent impro-talent. Ze zijn mekaar hoeveel ? keren gekruist tijdens de ontelbare festivals, maar hebben nog nooit samen gespeeld. Vooraf laten we hen aan het woord in een kort interview, ondersteund door een moderator. Nadien gaan ze in dialoog met hun favoriete blazers maar ook hun liefde voor taal zal hier gloeien en bloeien. Hopelijk kunnen we mekaar begroeten op dit uniek concert.

  PRAKTISCH: Toegang: 25€ ENKEL IN VVK, indien toch nog plaats, ADD + 3€

  Uw reservatie telt enkel na overschrijving op: AXA BE34 7512 0671 2090 met vermelding concert CEL EN JOE 12/11

  Doors: 16:00 - Interview met moderator om 16:30. Concert: 17:00

  FOOD: Steun ons (niet gesubsidieerde) concert wat extra door achteraf iets te eten:
  U kunt kiezen tussen verschillende schotels die u vooraf bij uw reservering vermeld (zo werkt u mee aan zo weinig mogelijk overschotten en verlies)
  Schotel 1: Bouillon maaltijd-groentensoep met 6 heerlijke dumplings
  Schotel 2: Stoverij van varkenswangetjes met verse frietjes, witloof
  Schotel 3: Boulletjes maison in tomatensaus met verse frietjes of met pasta (= spaghetti polpette)
  Schotel 4: Spaghetti bolognese
  Schotel 5: Linguine veggie groenten saus met of zonder feta kaas
  Schotel 6: Penne formaggi met of zonder spek/ham

  Reserveer dus alvast uw plekje om te eten (beperkte plaatsen!)
  TEL: 050/33 55 28 (liefst tussen 11:00 en 18:30) OF soulbar@parazzar.be

  Openingsuren

  Maandag gesloten

  Dinsdag vanaf 17:00 tot 23:55

  Woensdag vanaf 17:00 tot 23:55

  Donderdag vanaf 17:00 tot 23:55

  Vrijdag vanaf 17:00 tot 02:00

  Zaterdag vanaf 17:00 tot 02:00

  Zon- en feestdagen vanaf 17:00 tot 23:00  Indien event/concert op zondag:

  Doors: 16:00, event om 17:00

  Deuren en keuken voor iedereen terug open vanaf ongeveer 19:00 (niet vroeger!!)

  Op dergelijke zondagen kunt u niet reserveren voor de keuken.  Adres

  Torhoutse Steenweg 10
  8200 Brugge
  Belgium


  +32 (0)50 33 55 28


  klik op de kaart voor een grotere weergave

  Reservaties


  Reserveer nu via:

  050 / 33 55 28 - soulbar@parazzar.be


  Take-away af the halen tijdens openingsuren keuken.

  Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook:

  Facebook

  Nieuwsbrief

  © 2020 Soulbar Parazzar. All Rights Reserved. Terms of use and Privacy Policy.
  site by wim
  Disclaimer