Home


Jacky X +I is de vervolgtentoonstelling op JackyX uit 2006. Deze was een aanzet tot het geven van een mogelijkheid aan de oud-leerlingen van de Stedelijke Academie te Brugge om zich als beeldend kunstenaar te profileren. Uit de toen door mij gekozen 10 zijn er nu 5 gekozen. Elk van hen kiest als ‘buddy’ 1 ander kunstenaar -alumnus van de Stedelijke Academie van Brugge.


De bekende Brugse cartoonist Marec is tijdens het seizoen 2017-2018 Artist-in-Residence bij Cultuurcentrum Brugge en realiseerde binnen het jaarthema ‘spel’ een indrukwekkend werk op de muur van de Brugotta Hal Biekorf. De muurtekening met als titel ‘Het Zwanenspel’ is een afgeleide van het ganzenspel, een gezelschapsspel dat zijn oorsprong vond in de 16de eeuw.

Een vijftigtal kunstenaars reageerde op de oproep om een antwoord te geven op het werk. Er kwamen interpretaties van zowel lokale kunstenaars, als van artistiekelingen van ver buiten de stadsmuren die al ruim hun strepen hebben verdiend.

Er is werk te zien van o.a. Greta Buysse, Peter Lagast, Yves Beaumont, Ludo Goderis, Jacqueline Vanlandschoot, Pierre Goetinck, Gino Lucas, Pia Burrick, Adinda Goddyn, Peter Jonckheere, …