Home

DUO: BRÖTZMANN PETER (REEDS), HEATHER LEIGH (KEYS, VOCAAL)

Omwille van het concert in KAAP/Oostende om 17:00 van Jamie Branch, komen wij tegemoet op de vraag van onze gemeenschappelijke luisteraars die het concert van Peter Brötzmann en Heither Leigh niet willen missen. Wij stellen het aanvangsuur van het concert uit tot 20:30. U heeft dan ruim de tijd om bij ons in Brugge te geraken.

Voor de hongerigen die geen tijd hebben om tussenin iets te eten zal Parazzar een FOODBAR ter beschikking stellen met verse BIO soep en pasta’s.
Bij vertoning van uw ticket van Jamie BRanch, zal u een korting van 50% krijgen op de foodbar om uw moeite van de verplaatsing te belonen! Wel zeker vermelden! bij de aankoop van uw concertticket van Brötzmann.

Tot Dan!

Performance / theatrale bundelvoorstelling Opabinia – Frederik Lucien De Laere op zondag 17 en maandag 18 november om 20 uur in Parrazar

Na de opmerkelijke première in Ijsberg, Damme op 19 april, herneemt dichter Frederik Lucien De Laere de theatrale bundelvoorstelling van zijn vijfde poëziebundel Opabinia (Uitgeverij Vrijdag).
De bundel bevat gedichten over uitgestorven of bijna uitgestorven diersoorten, tijdens de intense performance brengt De Laere deze dieren weer tot leven en transformeert in de wildeman, een Keltische mythologische figuur die de mens – in deze tijden van ecologische crisis – dichter bij de natuur brengt. De wildeman of ‘green man’ is ook een uitgestorven wezen, maar leeft voort in middeleeuwse ornamenten en Angelsaksische folkore. De voorstelling houdt de hedendaagse mens een spiegel voor en levert kritiek op de massamanipulatie door middel van geavanceerde technologie.

Quote Dirk Draulans: ‘Voor Charles Darwin vormden uitgestorven dieren de eerste aanzet voor het denkwerk dat zou uitmonden in zijn evolutietheorie. Voor Frederik Lucien De Laere vormen ze het uitgangspunt voor fraaie poëzie.’ – Dirk Draulans over Opabinia 

Na de voorstelling worden gesigneerde exemplaren van de bundel te koop aangeboden.

solo-performance: Frederik Lucien De Laere (dichter)
regie: Els Deceukelier (actrice)